MÓN, SOMRIU!

Després de les eleccions sempre queden restes de paperetes electorals a les nostres escoles, veritat? Se suposa que s’han de destruir, etc, etc. però a l’hora de la veritat , passen els dies i les paperetes i les deixalles de la democràcia segueixen fent-nos companyia en la nostra tasca escolar.DSC_0954

Per què no aprofitar-les? Això és el que hem fet. Per evitar que acaben a un contenidor de reciclatge, o el que és pitjor, a una paperera ordinària o de residus orgànics, les hem agafat per transformar-les en «algo bonic».

El concepte de  democràcia té les seues bases en l’antic grec i es forma de la convinació de demos (traduït com “poble”) i kratós (que pot entendre’s com poder/govern).

Tenim el poder per transformar el poble. Aquest és el primer concepte que hem treballat en assemblea amb el nostre alumnat aprofitant les paperetes.

La natura, la vida, forma part d’eixa transformació. Les paperetes venen de la natura, recordant tot el procés de fabricació del paper. Per això, anem a transformar aquesta «deixalla» que ens ha aprofitat per canviar la societat amb el procés democràtic de votar per fer comprendre la importància que té el fet d’anar a les urnes però, ara, nosaltres, els menuts que encara no podem votar, farem un món feliç amb aquest paper que ja no ens serveix.

Es tracta d’anar fent boles, i anar cobrint-les amb paperetes, una darrere de l’altra, fins fer-la d’un tamany mitjà. DSC_0955

A continuació, per fixar-la utilitzarem cinta de carrosser.

Tèmpera i retolador negre per perfilar, fan la resta. Món, somriu! Cadascú s’ha endut el seu planeta feliç a casa.  Li han fet flors, somriures, pestanyes. Desprenen alegria democràtica!

Com veieu, no m’agrada posar resultats finals perquè cadascú puga imaginar-se el seu Món feliç, com ell/a vulga.DSC_0957 DSC_0958DSC_0956

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

A %d blogueros les gusta esto: