COsSOs GeoMÈtRIcS

No n’hi ha manera més motivadora per iniciar-se amb un nou concepte que presentar-lo amb la taula de llum.

ACopa-llena-con-medidasmb elles, estem treballant els cossos geomètrics i el volum: podem veure tots els seus costats, la base, els vèrtexs i els angles amb claretat i transparència.

Després, amb papers plastificats de colors o papers de «celofan» fem l’equivalència a figura plana. Per exemple, de l’esfera, el cercle; o d’una piràmide o un con, els triangles.

A més, aquestos cossos geomètrics podem omplir-los amb aigua (líquids) o amb arena de la platja i així, comprovem que «la meitat» no és just el centre del cos. Sembla un concepte difícil però el cervell està obert als estímuls quan estan ben presentats. Aquesta copa està just plena a la meitat!

Compartir amb els companys i companyes tots aquestos recursos, fan gran el procés d’ensenyament i ens enriquim tots.

Ací podem veure un vídeo com l’experiment que hem fet a classe que no he pogut gravar. Demostració de la meitat en un conDSC_0431[1]

Tots i totes volen anar a jugar a l’ambient de l’observació, com nosaltres anomenem les taules de llum, per poder vore i crear cossos geomètrics amb tot tipus de materials de rebuig: safates de poliuretà, ambpolles de plàstics…

Altra de les activitats que fem és classificar damunt de cada taula els obj
ectes d’ús habitual que trobem a la classe. D’aquest mode busquem cilindres, esferes, prismes, etc. i el posem al costat del cos translúcid corresponent.

DSC_0432[1]

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: