26 de setembre: DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES

dsc_0073

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, amb el suport de tot el Consell Valencià, ha celebrat aquest matí el Dia Europeu de les Llengües. 

Des de l’any 2001, per iniciativa del Consell d’Europa (UNESCO), es fa aquest homenatge a la diversitat lingüística del continent cada 26 de setembre.

dsc_0072Amb aquesta celebració en què s’ha fet festa per als més menuts a l’exterior de la Conselleria i s’ha inaugurat l’escultura L’Arbre de les llengües també ha hagut temps per a l’escolta i la formació del professorat donat que el Servei de Políticia Lingüística ha omplit profitosament la jornada amb xarrades i tallers interessants.

És el cas de la ponència del doctor en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Polítics de París, el senyor Vicent Climent-Ferrando.

Hem pogut escoltar com el multilingüisme no és afavorir a nivell polític, cultur
al, comercial, econòmic i turístic la llengua majoritària, l’anglès, sinó valorar que les llengües dites regionals o minoritàries són font de riquesa: són present, passat i futur d’una cultura.

dsc_0074-1
L’alumnat perseguint el conseller Marzà i el president Puig per demanar autògrafs: tota una anècdota

El multilingüisme obri ments i crea estructures internes que desenvolupen la capacitat de pensar i de comunicar. És per això que no sols els Estats sinó, l’escola i la família, hem de vetlar per fer riquesa lingüística perquè el conjunt i l’ús d’aquestes, en molts diferents contextos, dóna prosperitat al continent europeu.

Per a més informació:

http://www.ceice.gva.es/web/dgplgm

dsc_0071
Sobre el meu muscle esquerre, L’Arbre de les Llengües

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

A %d blogueros les gusta esto: