Una escola oberta, una escola Reggio

La setmana passada tinguérem la sort de poder visitar un escola amb inspiració Reggio, entre d’altres pedagogies partcipatives i respectuoses amb els infants. Ubicada a la localitat de Torrent, és una molt bona opció si has de matricular el teu fill o filla a un espai de confiança, que acompanye el desenvolupament natural de l’aprenent: Aprenent de la vida!

Només entrar i, a través de la tanca, podem veure ja el seu majestuós «tipi», que deixa clar que els projectes no són efímers sinó que deixen empremta en l’organització espacial de l’escola.

Un cop al hall, veiem com les composicions són altra de les construccions participatives que impliquen tota la comunitat educativa. No és un racó fet pels mestres i /o el alumnes sota supervisió adulta sinó que cada membre que s’acoste a l’escola pot moure, modificar, classificar i fer gran aquesta entrada acollidora amb sols un tema: la tardor.

dsc_0081-1

S’observa també com al material de rebuig se li canvia la dimensió per donar-li una funciona bella i decorativa, altra de les inspiracions reggionianes.

Tot adaptat, espais íntims, racons màgics per compartir temps amb els familiars, zones belles per a moments íntims i educatius…

dsc_0083

Si voleu saber-ne més sobre l’escola o sobre el mètode i pedagogia reggio, no dubteu en contactar-nos, com sempre feu.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

A %d blogueros les gusta esto: