Alfara del Patriarca respira canvis en la seua manera d’entendre el procés d’E/A. Des de les Regidories de Joventut, Cultura i Educació, amb la responsable tècnic Carme Gómez Igual al capdavant, es posaren en contacte amb noeslaclassedesempre per intervindre amb el personal docent municipal i les famílies. La raó no era un altra que donar unes pinzellades de la necessitat de canvi en el sistema, el pas a la coeducació i a l’escola activa i participativa.
Un cop analitzat quin són els pilars bàsics que sostenen aquest tipus de pedagogies o millor dit, filosofies educatives -ja que impliquen tota la comunitat-, les jornades van continuar amb uns tallers d’ambients de llum per als més menuts.
Principalment, a petició dels assistents, es va fer un repàs pels principis educatius de Reggio Emilia i d’altres ciutats del nord italià que sostenen la identitat del seu sistema en el poble, i en la necessitat d’invertir en la infància per poder tindre un present i un futur millors. L’equip docent de l’escoleta municipal, així com les famílies, tècnica i regidor, prengueren bona nota de la necessitat de no taller els processos dels infants sinó potenciar-los al màxim (cent llenguatges)
Amb la llum i l’ombra, l’experimentació i el recurs màgic, posarem fi a uns dies satisfactoris per a l’equip.