Racons d’exploració Reggio

En els Temps de joc que queden entre àrees a primària,  o també durant les pròpies assignatures per treballar millor el concepte en qüestió,  seguir una metodologia de racons és una bona ferramenta.
L’aula s’estructura en cinc racons que  descriuré a continuació. L’alumnat estima tots, i fa ús d’ells rotativament cada setmana. És llança un tema o una tasca setmanal, que normalment va lligada a algun contingut de matemàtiques o ciències que s’està treballant en eixe moment.

image

Escultura: amb fang i plastilina elaboren en equip una escultura conjunta ( s’han treballat temàtiques que naixen d’ells com els ecosistemes,  la pastisseria, el banc, una falla…)

image

Saviesa: buscar a la biblioteca, que ja vos he presentat en anteriors entrades, informació pertinent a algun tema i compartir -ho amb la resta. Explorar i sentir -se savis és força motivador.

Pintura: cadascú d’ells i elles tenen un bloc de dibuix. Normalment fan servir el negre per dibuixar i destacar les qualitats dels objectes, sense pintar. Cada setmana,  no obstant,  es canvia la tasca i s’afegeixen altres tècniques com pintar llistons de fusta ( caixes maduixes),  tèmpera, etc.

Composició: dintre d’uns marcs de cartró i sobre fons negre, porten diversos materials que col.loquen al
«seu ordre». Totes les composicions queden realment boniques.

image

image

Observació: amb les taules de llum porten diversos materials per analitzar i vore amb deteniment.
Aixi mateix fan construccions a sobre les taules i els elements adopten un to diferent a l’habitual. L’alumnat,conscientment o inconscient, ja sol portar de casa material transparent o translúcid perquè destaque més amb la llum.

image

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

A %d blogueros les gusta esto: