En els Temps de joc que queden entre àrees a primària, o també durant les pròpies assignatures per treballar millor el concepte en qüestió, seguir una metodologia de racons és una bona ferramenta.
L’aula s’estructura en cinc racons que descriuré a continuació. L’alumnat estima tots, i fa ús d’ells rotativament cada setmana. És llança un tema o una tasca setmanal, que normalment va lligada a algun contingut de matemàtiques o ciències que s’està treballant en eixe moment.
Escultura: amb fang i plastilina elaboren en equip una escultura conjunta ( s’han treballat temàtiques que naixen d’ells com els ecosistemes, la pastisseria, el banc, una falla…)
Saviesa: buscar a la biblioteca, que ja vos he presentat en anteriors entrades, informació pertinent a algun tema i compartir -ho amb la resta. Explorar i sentir -se savis és força motivador.
Pintura: cadascú d’ells i elles tenen un bloc de dibuix. Normalment fan servir el negre per dibuixar i destacar les qualitats dels objectes, sense pintar. Cada setmana, no obstant, es canvia la tasca i s’afegeixen altres tècniques com pintar llistons de fusta ( caixes maduixes), tèmpera, etc.
Composició: dintre d’uns marcs de cartró i sobre fons negre, porten diversos materials que col.loquen al
«seu ordre». Totes les composicions queden realment boniques.
Observació: amb les taules de llum porten diversos materials per analitzar i vore amb deteniment.
Aixi mateix fan construccions a sobre les taules i els elements adopten un to diferent a l’habitual. L’alumnat,conscientment o inconscient, ja sol portar de casa material transparent o translúcid perquè destaque més amb la llum.